Planera ditt besök

Ett besök på Beredskapsmuseet fungerar utmärkt oavsett väder. 

Säsongen 2020

 

Öppettider 
21 juni - 16 augusti: dagligen 10–18 
17 augusti - 30 september: söndagar 11–17

Entréavgifter

Vuxen 120 kr

Barn 7 -17 år 50 kr

Student/Pensionär/Veterankort 100 kr

 

Nyheter 2020

Utställningen "Kristidsmat - om maten, modet, kriget och kärleken" öppnar den 21 juni.

Kanonhallens nya utställning, som öppnar 21 juni, visar fordon ur Beredskapsmuseets samlingar.

Mindre ombyggnader i övriga utställningar.

Om du vill besöka Beredskapsmuseet tillsammans med en grupp, läs mer här!

Kort vägbeskrivning

Väg 111 mellan Helsingborg - Höganäs. Kör mot Höganäs. 5 km efter avfarten till Sofiero kommer brun skylt med hänvisning till Beredskapsmuseet på färdriktningens högra sida. Framme!

Mer info om entréavgiften

En entrébiljett till Beredskapsmuseet omfattar entré till kanonen Maja, till stridsledningscentralen, Manskapsbaracken, utställningarna utomhus, Kanonhallen och utställningarna inne i vägbashangaren, däribland utställningen "Kristidsmat - om maten, modet, kriget och kärleken".

Vuxen betalar 120 kr i entré.

Barn 7-17 år (målsman måste medfölja!) betalar 50 kr.

Studerande med giltigt CSN-kort, pensionärer fyllda 65 år och innehavare av Veterankortet betalar 100 kr.

Guidade turer på Beredskapsmuseet kommer inte att genomföras under högsäsong så länge smittorisken för Covid-19 kvarstår. Beredskapsmuseet prioriterar att verksamheten kan vara öppen och att vi alla hjälps åt att hålla avstånd, två meter, mellan oss. Guidehäfte finns som vanligt att köpa och är till god hjälp för dig som vill veta mer om anläggningens historia under ditt besök.

Lite om tillgänglighet

Beredskapsmuseet består av både byggnader och bunkrar, ovan och under jord, samt utställningar både inom- och utomhus. Den gamla försvarsanläggningen Batteri Hälsingborg består av trappor, förstärkta dörröppningar med förhöjda trösklar och sänkta tak, smala gångar mm. Det är därför inte möjligt att besöka anläggningen om du behöver rollator, barnvagn, rullstol eller andra hjälpmedel. Du som besöker anläggningen behöver egen fysik att ta dig upp och ner för trappor och du behöver se upp, och ner, för att undvika att slå dig i huvudet eller snubbla över trösklar. Se ett axplock av museet under fliken Utställningar. 

Något om mat och dryck

Kanoncaféet erbjuder matiga smörgåsar, goda bullar och kakor, kall läsk som t ex Champis, Trocadero, Hallonsoda och andra klassiker, och självfallet nybryggt klassiskt kaffe, eller te. Glass från Engelholmsglass, gjord på "redig grädde" finns i sortimentet.

Glutenfritt, laktosfritt, mjölkfritt och veganalternativ finns i viss omfattning. Fråga i kassan om du undrar över något.

Lång vägbeskrivning

Lättast är att köra bil till museet. Följ väg 111 från Helsingborg mot Höganäs. Cirka fem km efter Sofiero Slott ser du en skylt på din högra sida, mot Djuramossa. Du ser även brun väghänvisning till Beredskapsmuseet vid samma skylt. Följ grusvägen. Efter ca en km kommer du fram till Beredskapsmuseet. Parkera bilen på lämplig plats och kom in i vägbashangaren så hjälper vi dig med biljettköp mm.

Om du inte har bil rekommenderar vi att du åker med buss 8 från Helsingborg till Kulla Gunnarstorp S. Kliv av där och promenera i bussens färdriktning. Du ser en viadukt som leder under väg 111 efter cirka hundrafemtio meters promenad. Promenera genom viadukten. Nu är du på en grusväg som leder dig framåt. När du är nästan framme vid en silo ser du en ny grusväg på din vänstra sida. Följ den grusvägen. Du kommer fram till en t-korsning. Det är Djuramossavägen. Ta till höger. Sedan är du framme vid Beredskapsmuseet. Promenaden tar cirka 45 minuter för den som går i lagom promenadtakt.

Om du har några frågor eller funderingar kring ditt besök, och inte finner svaren på den här sidan, kontakta museet så hjälper vi dig! Kolla gärna in videon nedan om du vill veta hur två dinosaurier tog sig runt på museet en varm sommardag.

Varmt välkommen till Beredskapsmuseet, ett museum för alla!

042-22 40 39

©2020 by Beredskapsmuseet. Proudly created with Wix.com