Planera ditt besök

Ett besök på Beredskapsmuseet fungerar utmärkt oavsett väder. 

Kanoncaféet har högsta betyg i livsmedelshantering!
Kanoncaféet har högsta betyg i livsmedelshantering!

press to zoom
Kanoncafeet, hemtrevligt!
Kanoncafeet, hemtrevligt!

press to zoom
Varmt ute - glassdax
Varmt ute - glassdax

press to zoom
Kanoncaféet har högsta betyg i livsmedelshantering!
Kanoncaféet har högsta betyg i livsmedelshantering!

press to zoom
1/15
Säsongen 2022 

 

Öppettider 

APRIL

2 och 3 april kl 11 - 16

15, 16 och 17 april kl 11 - 17

MAJ

 7 och 8 maj kl 11- 17

26, 27, 28 och 29 maj kl 11 - 17

JUNI - AUGUSTI

20 juni - 23 juni dagligen 10–18

(Midsommarafton 24 juni och midsommardagen 25/6 stängt)

26 juni - 14 augusti dagligen 10-18

16 augusti - 21 augusti dagligen kl 11-17

27 och 28 augusti kl 11-17

SEPTEMBER

3 och 4 september kl 11-16

10 och 11 september kl 11-16

17 och 18 september kl 11-16

24 och 25 september kl 11-16

Entréavgifter

Vuxen 120 kr

Barn 7 -17 år 60 kr

Student/Pensionär/Veterankort 100 kr

 

Nyheter 2022

De guidade turerna på Beredskapsmuseet kör igång igen, efter två års avbrott. 

Specialvisning av Kanonen Brita och Sjukhusbunkern drar igång igen.

Beredskapsmuseet firar 25 år.

Kanoncafeet serverar kulglass, givetvis från Engelholmsglass!

Om du vill besöka Beredskapsmuseet tillsammans med en grupp, läs mer här!

Kort vägbeskrivning

Väg 111 mellan Helsingborg - Höganäs. Kör mot Höganäs. 5 km efter avfarten till Sofiero kommer brun skylt med hänvisning till Beredskapsmuseet på färdriktningens högra sida. Framme!

Mer info om entréavgiften

En entrébiljett till Beredskapsmuseet omfattar entré till kanonen Maja, till stridsledningscentralen, Manskapsbaracken, utställningarna utomhus, Kanonhallen och utställningarna inne i vägbashangaren, däribland utställningen "Kristidsmat - om maten, modet, kriget och kärleken".

Kanonen Brita och Sjukhusbunkern visas endast i samband med Specialvisning. Biljett till Specialvisning kan endast köpas på plats, samma dag, i samband med köp av biljett till museet. Det går alltså inte att köpa biljett endast till Specialvisningen.

Vuxen betalar 120 kr i entré.

Barn 7-17 år (målsman måste medfölja!) betalar 60 kr.

Studerande med giltigt CSN-kort, pensionärer fyllda 65 år och innehavare av Veterankortet betalar 100 kr.

 

Guidehäfte finns att köpa och är till god hjälp för dig som vill veta mer om anläggningens historia under ditt besök.

Lite om tillgänglighet

Beredskapsmuseet består av både byggnader och bunkrar, ovan och under jord, samt utställningar både inom- och utomhus. Den gamla försvarsanläggningen Batteri Hälsingborg består av trappor, förstärkta dörröppningar med förhöjda trösklar och sänkta tak, smala gångar mm. Det är därför inte möjligt att besöka anläggningen om du behöver rollator, barnvagn, rullstol eller andra hjälpmedel. Du som besöker anläggningen behöver egen fysik att ta dig upp och ner för trappor och du behöver se upp, och ner, för att undvika att slå dig i huvudet eller snubbla över trösklar. Se ett axplock av museet under fliken Utställningar. 

Något om mat och dryck

Kanoncaféet erbjuder matiga smörgåsar, goda bullar och kakor, kall läsk som t ex Champis, Trocadero, Hallonsoda och andra klassiker, och självfallet nybryggt klassiskt kaffe, eller te. Glass från Engelholmsglass, gjord på "redig grädde" finns i sortimentet.

Från säsongen 2022 serveras kulglass på Beredskapsmuseet!

Glutenfritt, laktosfritt, mjölkfritt och veganalternativ finns. Fråga i kassan efter innehållsförteckning om du vill veta vad allt innehåller.

 

Och, bara så du vet. Här serveras ALLTID nybryggt kaffe, färska bakverk och nygjorda smörgåsar. Vi sätter en ära i att servera goda grejer! 

Lång vägbeskrivning

Lättast är att köra bil till museet. Följ väg 111 från Helsingborg mot Höganäs. Cirka fem km efter Sofiero Slott ser du en skylt på din högra sida, mot Djuramossa. Du ser även brun väghänvisning till Beredskapsmuseet vid samma skylt. Följ grusvägen. Efter ca en km kommer du fram till Beredskapsmuseet. Parkera bilen på lämplig plats och kom in i vägbashangaren så hjälper vi dig med biljettköp mm.

Om du inte har bil rekommenderar vi att du åker med buss 8 från Helsingborg till Kulla Gunnarstorp S. Kliv av där och promenera i bussens färdriktning. Du ser en viadukt som leder under väg 111 efter cirka hundrafemtio meters promenad. Promenera genom viadukten. Nu är du på en grusväg som leder dig framåt. När du är nästan framme vid en silo ser du en ny grusväg på din vänstra sida. Följ den grusvägen. Du kommer fram till en t-korsning. Det är Djuramossavägen. Ta till höger. Sedan är du framme vid Beredskapsmuseet. Promenaden tar cirka 45 minuter för den som går i lagom promenadtakt.

Om du har några frågor eller funderingar kring ditt besök, och inte finner svaren på den här sidan, kontakta museet så hjälper vi dig! Kolla gärna in videon nedan om du vill veta hur två dinosaurier tog sig runt på museet en varm sommardag.

Varmt välkommen till Beredskapsmuseet, ett museum för alla!