top of page
Besök : Besök oss

Bunkervandring

Följ med på bunkervandring i Helsingborg

Sedan år 2000 har Beredskapsmuseet arrangerat bunkervandringar i Helsingborg under sommarhalvåret. Vissa månader har det snöat i april... men bunkervandringen blev av ändå!

Följ med på en spännande vandring ovan och under jord i de bunkrar som skulle försvara Helsingborg i händelse av krig. Slungas tillbaka i tiden och upplev Helsingborgs unikt bevarade stadsförsvar.

 

Program (gäller samtliga bunkervandringar)

17.45 - samling vid Margaretaplatsen i Helsingborg där guiden tar emot och biljettkontroll sker. OBS! Samling mittemot Drottninggatan 63-65, vid bänkarna på Margaretaplatsen.

18.00 - guidningen börjar. Guiden berättar om Helsingborgs stadsförsvar medan vi förflyttar oss från bunker till bunker och tittar in i flera av de bevarade bunkrarna samt även i skyddsrumstunnlarna vid Hälsovägen och Terrasstrapporna vid Kärnan. När guidningen är slut kommer deltagarna att känna till hur den milslånga försvarslinjen längs med Helsingborg och inne i stadskärnan skulle användas för att stå emot fiendens angrepp. 

Under visningen har vi en kortare paus där dryck serveras.

Guidningen avslutas cirka 21.00 nedanför Terrasstrapporna. 

Lite tips till dig som ska följa med:

- Kläder efter väder, bekväma skor och egen ficklampa är mycket bra att ha. Visningen ställs aldrig in, oavsett väder!

- Köpta biljetter kan inte avbokas eller ombokas.

- Hett tips till dig som kör bil! Det är bättre att parkera bilen i Sundstorgsgaraget och ta buss 8 mot Domsten/Hittarp till hållplats Friabad eller hållplats Margaretaplatsen. Om du kör hela vägen till Margaretaplatsen kommer du nämligen att få gå tillbaka för att hämta bilen när guidningen är slut. 

- Guidningen brukar fungera utmärkt för alla åldrar. Tänk på att guiden leder gruppen upp och ner för trappor och backar, in och ut ur bunkrar och att vi till sist avslutar guidningen nedanför för Terrasstrapporna. 

Varmt välkommen!

Biljetter till bunkervandring i Helsingborg köper du här, på beredskapsmuseet.com. Alla biljetter till evenemang hittar du på förstasidan, när du scrollar neråt.

bottom of page