top of page

fre 08 maj

|

On-line-event

Virtuell stödbiljett våren 2020

Museet arrangerar virtuell guidning med nytt avsnitt på webben varje fredag från den 27 mars och så länge det behövs. Stötta Beredskapsmuseet våren 2020 genom att köpa en virtuell stödbiljett till den virtuella guidningen för symboliska 20 kr. Stort tack för din hjälp att bevara vårt kulturarv!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Virtuell stödbiljett våren 2020
Virtuell stödbiljett våren 2020

Tid och plats

08 maj 2020 17:00 – 21:00

On-line-event

Om evenemanget

Våren 2020 är historisk. Våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn kommer i framtiden att undervisas i skolan om hur världen kämpade mot en ostoppbar sjukdom, som for fram och förändrade vardagen för alla.

Beredskapsmuseet påverkas också av situationen. En "vanlig" vår är invigningen i april nödvändig för museets ekonomi. Inkomsterna från föregående säsong har (oftast) klarat verksamheten under säsongsstängning. Nu måste nya pengar in. I år har invigningen skjutits upp en månad, i förhoppning om att virusets framfart då ska vara hanterlig. 

April och maj är månader då grupperna besöker museer och andra utflyktsmål. Deltagarna på gruppbesöken är i de flesta fall personer tillhörande riskgrupper. Beredskapsmuseet har avbokat samtliga grupper under dessa månader, museets tänkta arrangemang är senarelagda, antal biljetter till bunkervandringar är minskat. Museets ekonomi påverkas starkt. 

Men vi ska inte låta oss slås ner av detta! Livet återgår till det normala. Till dess så sker måste vi ägna oss åt verksamheten, men på ett nytt sätt. För att göra detta har vi skapat en virtuell guidad tur. Varje fredag släpps en ny, högst fem minuter lång video, där museichef Johan Andrée berättar hur det var för exakt 80 år sedan, när andra världskriget stod för dörren, folk över hela världen höll andan i skräck över vad som höll på att ske, och, Batteri Hälsingborg byggdes på rekordsnabba 47 dygn. 

Så där sitter ni, våra kära besökare som skulle ha besökt museet, kvar i era hem. Här sitter vi, beredda att öppna museet. Vi har löst problemet såhär.

För att våren ska bli en riktig win-win för oss alla är vi ytterst tacksamma om du som tycker om historia, som gärna besöker museet och som vill stötta museet, kan tänka dig att köpa en virtuell biljett till museets virtuella guidning varje fredag. Antalet biljetter är förstås obegränsat. En tjuga är förhoppningsvis lagom. Vi hade gärna tagit en tia också, men då hade avgifterna för kortbetalning via nätet slukat hela intäkten. 

Din virtuella biljett gäller endast som stöd och du kan inte använda pengarna IRL. Men, du kommer att kunna njuta av din biljett genom att vi kan färdigställa de utställningar vi just nu håller på att bygga och att allt blir klart till invigningen den 24 maj som planerat. 

Vi ser fram emot ditt virtuella biljettköp. Stort tack för att du stöttar vårt gemensamma kulturarv i en för världen sällsamt svår tid.

Biljetter

  • Virtuell stödbiljett

    Virtuell stödbiljett är ett ekonomiskt stöd till Beredskapsmuseet våren 2020. Biljetten gäller inte som entrébiljett till Beredskapsmuseet och kan inte användas IRL på något sätt. Virtuell stödbiljett kan köpas t o m den 22 maj 2020.

    20,00 kr
    Skatt: moms inkluderad
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page