NYHETSBLOGG

Ta del av allt som händer på museet här på nyhetsbloggen!

Nyhetsblogg

På nyhetsbloggen berättar vi om viktiga nyheter som berör Beredskapsmuseet.

Senaste nytt den 18 maj 2020

På grund av rådande omständigheter skjuts säsongsöppningen fram till den 21 juni.

Kl 10.00 slår vi upp dörrarna till pompa och ståt.

Säsongen 2020 öppnar nya utställningen "Kristidsmat - om maten, modet, kriget och kärleken" SMB-hallen har byggts om för visning av fler stridsvagnar, kanoner och fordon.

Fr o m säsongen 2020 kan du dessutom köpa biljetter till samtliga evenemang här på hemsidan. 

Observera att museet kommer att ha anpassat verksamheten till den rådande situationen. Vi vill inte att du drabbas av sjukdom vid ditt besök på Beredskapsmuseet och vi vill inte att någon av oss som arbetar på museet drabbas av sjukdom. Detta innebär att militär disciplin kommer att råda på Beredskapsmuseet. Följande gäller.

1. Besök INTE Beredskapsmuseet om du är det minsta lilla sjuk!

2. Om du har varit sjuk i Covid-19 vill vi inte att du besöker museet så länge du har symptom. Tänk på att även trötthet på grund av viruset är ett symptom. Vänta med ditt besök tills du är helt återställd.

3. Vänta på din tur. Det kommer att finnas särskilda guider utplacerade vid entrén, vid Maja, vid SMB-hallen och vid Stridsledningscentralen. Det guiderna säger till dig gäller! 

4. Vid ditt besök i cafeterian ber vi dig att hålla avstånd till dina medmänniskor. Borden är placerade så att alla ska kunna förflytta sig säkert. Ändra inte bordens placering.

5. Följ museipersonalens anvisningar. Alltid!

 

Med ovanstående regler (och andra åtgärder) har vi skapat en museiverksamhet som kommer att vara trygg för envar att besöka. Dessa regler kommer att gälla så länge det finns konstaterad smittspridning av Covid-19 i samhället.

Guidade turer på Beredskapsmuseet kommer inte att arrangeras säsongen 2020. Det kommer att finnas guidehäfte till försäljning i kassan. Museipersonalen hjälper gärna till, men håll avstånd, två meter, till alla du pratar med. 

Cafeterian har anpassats till rådande situation med en rad lösningar för att undvika smittspridning.

Med detta hälsar vi dig varmt välkommen till säsongen 2020 på Beredskapsmuseet. Vi ser verkligen fram emot att få träffa dig!

Om du har synpunkter, vill komma med tips på förändringar, eller om du vill skänka något, hör av dig till museet. Kontaktuppgifter hittar du överst på hemsidan.

042-22 40 39

©2020 by Beredskapsmuseet. Proudly created with Wix.com