Tillgänglighet

För rörelsehindrade

Beredskapsmuseet är inte handikappanpassat. För Dig som sitter i rullstol går det inte att ta sig ner i de underjordiska anläggningarna på grund av anläggningarnas konstruktion, med smala gångar och upphöjningar mellan varje utrymme. Anläggningarna byggdes för att tåla kraftiga angrepp, till och med kärnvapenangrepp, vilket leder till att det inte går att handikappanpassa de underjordiska utrymmena. Arbete pågår med att filma de underjordiska delarna, för visning av lokalerna för den som befinner sig ovan jord.

 

Handikapptoalett

Finns ej. Ännu. Planering pågår för nybyggnad av toaletter.

 

För dig som besöker museet med barnvagn

Det finns ramper vid in och utgångar i utställningarna ovan jord. Det går inte att ta med barnvagnen ner i anläggningarna. Bärsele rekommenderas för de allra minsta. Skötbord finns ej. Ännu. Planering pågår för nybyggnad av toaletter.

 

Parkering

Parkeringsplatser finns i direkt anslutning till museet. Parkering för turistbussar finns. Om parkeringen är full, kontakta personalen så hjälper vi Er tillrätta.

 

För dig som besöker museet med husdjur 

Husdjur får gärna följa med utomhus, men inte inomhus. Vill Du exempelvis låna en skål vatten till hunden om den väntar i bilen, säg till i kassan.